קשה לי לכתוב באריכות באנגלית אז אני אסביר בעברית, אם מישהו רוצה לתרגם, בשמחה. אני מקווה שיצילחו לעקוב אחרי האריכות שלי, למה עשיתי את כל השינויים בעץ הזה.
1. חיים ישראל לוין נולד בקינצק/קונסקיה. כך רשום ברישום ההגירה שלו לפלשתינה, וכך רשום על המצבה שלו בפירוש.
2. על המצבה נרשם "נכד הרבנים מאלכסנדר וקוצק זצ"ל".
3. לא רשום שם שהוא נכד האדמו"ר מגור. כל זה שולל לגמרי את האפשרות שהוא בנו של ר' חנוך צבי לוין מבנדין, שהיה חתנו של האדמו"ר מגור, ובכלל הוא בן חנוך ולא חנוך צבי, והוא מקינצק ולא מבנדין. זו עובדה מוגמרת. מלבד זאת, הילדים של ר' חנוך צבי מבנדין חתן האדמו"ר מגור, וכל הצאצאים שלו, רשומים בפירוט בספר דגל יהודה (קאמינר), ולא היה לו בן בשם חיים ישראל.
4. חנוך הכהן לוין מקינצק, מוזכר ב"שארית לשארית", תיקונים והוספות ל"שם ושארית" של לוי גרוסמן, שהיה "חתן הרה"ק מליקובה". הרה"ק מליקובה (Lukow) הוא ר' צבי הירש מורגנשטרן, נכד האדמן"ר מקוצק, שחתנו ר' חנוך העניך הכהן לוין מקינצק, בעל בתו רחל ביילה, מוזכר בספריו "עטרת צבי".
5. החתונה של חנוך לוין ורחל ביילה מורגנשטרן התקיימה בליקובה 1895. רישום הנישואין נמצא בJRI. מייד אחרי החתונה מתחילים להרשם לידות ילדיהם בקינצק.
6. מכל זה עולה בוודאות שחיים ישראל לוין הוא בנו של חנוך לוין שהיה חתן ר' צבי הירש מורגנשטרן מליקובה. נראר לנו רק לזהות מי זה חנוך לוין המדובר.
7. לפי "שארית לשארית", חנוך לוין רשום בתוך רשימת ילדיו של מרדכי מנדל לוין מפשדבורז' (בן פנחס יעקב). יש פה שתי בעיות. אחת, כל הרשימה ב"שארית לשארית" של ילדי מרדכי מנדל לא מתאימה לרשימת הלידות של הילדים של מרדכי מנדל מפשדבורז שנמצאים בJRI. שתים, אמנם למרדכי מנדל היה בן חנוך, אבל הוא נולד ב1890, ואינו יכול להיות חנוך שהתחתן בליקובה ב1895...
8. ברשימה המדוברת מ"שארית לשארית", של האחים והאחיות של חנוך לוין מקינצק, הצלחתי לזהות עוד שני שמות שמבהירים בדיוק מי זו המשפחה הזו, אברהם לוין מלודז' ופערל אשת ר' שמואל זנויל זרסקי מפיוטרקוב. בכרטסת התושבים של לודז' נמצא אברהם לוין בן מנדל יליד מלניץ, לפי דף העד שמילא בנו פישל לוין ביד ושם הוא בנם של מנדל לוין ובת שבע אלתר ממלניץ. פרל ז'רסקי ובעלה שמואל זנוויל קבורים שניהם בתל אביב, גם על המצבה של פערל כתוב שהיא הבת של מנדל לוין ממלניץ, וגם בעצי המשפחה של הילדים שלה כתוב שלאמא שלה קראו בת שבע (וגם היתה לה בת בשם בת שבע).
9. ממילא ברור שכל הרשימה הזו, כולל חנוך העניך לוין מקינצק, היא של הילדים של ר' מנחם מנדל לוין ממלניץ, בן ר' יחיאל פישל, שהיה חתן ר' שלמה אלתר מאוזאנוב.
בהצלחה