Agilmund, king of the Lombards

public profile

Agilmund, king of the Lombards's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Agilmund

Also Known As: "Agelmund", "Algemund", "Agilmund"
Birthdate:
Birthplace: Göttingen, Lower Saxony, Germany
Death: before 400
(Noricum), Austria (Killed in an ambush.)
Immediate Family:

Son of Ayo, king of the Longobards
Father of Lamicho, king of the Lombards

Occupation: 1st King of the Lombards in 33 years
Managed by: FARKAS Mihály László
Last Updated:

Om Agilmund, king of the Lombards (Norsk)

Agelmund, konge av langobardene

Agelmund (Agilmundo, Agelmundo) var konge av langobardene i slutten av fjerde og tidlig femte århundre. Agilmondo er den første i den langobardiske kongerekka som regnes som en historisk person, etter de mytiske brødrene Ibor og Aion som omtales i de tidlige langobardiske historieskrifter.

De eldste kildene til langobardenes eldste historie er Origo gentis Langobardorum fra ca 650 og Paulus Diaconus’ Historia Langobardorum (Langobardenes historie) fra ca 790. Ut fra disse kan man slutte at Agilmondo ble konge på slutten av det fjerde århundre, da hans folk bosatte seg i Noricum (i dagens Østerrike) etter en flere hundre år gammel migrasjon fra Nordtyskland og kanskje også fra Skandinavia. Han regjerte ifølge Paulus Diaconus i trettitre år Han nedstammet fra Gungingerne el. Gugingi-slekten som var en fornem langobardisk slekt, og han var ifølge myten sønn av kong Aion som var en av de to brødrene som ble valgt til konger da langobardene startet sin vandring fra sitt fedreland.

Ut fra kildene antas det at Agilmondo førte langobardene i kamp mot hunerne som Paulus kaller «Vulgarer» (Bulgarere), og det gjengis også en fortelling om et sammenstøt med amasoner. Agilmondo skal ha blitt drept i sammenstøtet med hunerne, og hans datter skal ha blitt tatt til fange og bortført.

Etter hans død skal langobardene ha valgt hans fostersønn Lamissio til ny konge. Han egget til ny kamp og slo hunerne i et slag der de fikk hevnet tapet av Agilmondo.

https://no.wikipedia.org/wiki/Agelmund

http://fmg.ac/Projects/MedLands/HUNGARY.htm

view all

Agilmund, king of the Lombards's Timeline

305
305
Göttingen, Lower Saxony, Germany
330
330
Pannonia, Italy
400
400
Age 95
(Noricum), Austria