Capt. Laurentz Rothof

Is your surname Rothof?

Research the Rothof family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Capt. Laurentz Rothof (Roth)

Also Known As: "Laurentius", "Lorentz", "Laurentz Roth or Rothof"
Birthdate:
Birthplace: Germany
Death: Hedenstorp, Jönköpings län, Sweden
Immediate Family:

Husband of N.N.
Father of Birger Larsson Roth and Hans Larsson Osara

Occupation: rootsi sõjaväes, ostis talu Smalandis, Rootsis, Officer, Kaptenlöjtnant i Tyskland, kapteeniluutnantti
Managed by: Private User
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Capt. Laurentz Rothof

Stamfar för adliga ätten Rothåf.

http://www.adelsvapen.com/genealogi/Roth%C3%A5f_nr_882

https://sv.wikipedia.org/wiki/Isak_Rothovius

Joku suvun edustaja on kirjoittanut netillä: "Suku on Lounais-Saksasta Frankenista Scwäbisch Hallista Comburgin linnasta. Samoin Rothenburg ob der Tauber ovat olleet asuinpaikkana. Kuka luulisit olleen Graf Reinger Roth v. 971. Hän perusti Rothenburgin." http://keskustelu.suomi24.fi/t/6622515/roth-suku Jospa tuolta löytyisi vielä pitemmälle tätä muinaisen isoisäni sukupuuta, olihan hän aatelinen, niin luulisi olevan helpommin Saksassakin kirjattuna.

Conrad "the Red", Duke of Lorraine

Landeskneckt eli palkkasoturi.

”Lorenz Roth ajautui Ruotsiin vuoden 1543 vaiheilla Kustaa Wasan kutsusta. Asiantuntijoiden mukaan Kustaa oli ehdoton, ja otti upseereiksi ainoastaan aatelisia. Suurin osa näistä tuli Lounais-Saksasta. L.R oli mainittuna Ruotsin vanhassa aateliskalenterissa, mutta oli poistettu uudemmasta.”

Rossi: "Denne (Laurentius Roth) uppges enligt Växjö stifts herdaminnen vara en tysk legosoldat somså småningom slog sig ner vid Rota-sjön vid Angelstad i Småland, där han grundade en gård som sedemera fanns inom släkten ett antal släktled. Sjön finns inte kvar utan förefaller blivit torrlagd."

Laurentius Roth (Laurenz, Lorenz, Rothoff) S. n. 1520 Saksassa. ”Hauptman ja landeskneckt”. Kapteeni. Erottuaan sotapalveluksesta osti itselleen maatilan Smålannista. K. Hedenstorpin kylässä Angelstadin pitäjässä Smålannissa. Asui Rota-järvellä, ja maatila oli suvulla useita sukupolvia. Järveä ei ole enää olemassa, se on ilmeisesti ojitettu.”Hauptman ja landeskneckt”. Kapteeni. Erottuaan sotapalveluksesta osti itselleen maatilan Smålannista. K. Hedenstorpin kylässä Angelstadin pitäjässä Smålannissa. Asui Rota-järvellä, ja maatila oli suvulla useita sukupolvia. Järveä ei ole enää olemassa, se on ilmeisesti ojitettu.

1807 toimittajana Carl Fredric Rothlieb Tukholmassa. Numerot 307-310 sivunumero 2219. MATRIKEL ÖFWER DEN AF SWEARIKES RIDDERSKAP OCH ADEL Rothof Birger Fredric (2219) Ätten härstammar ifrån Tyskland, och kom till Swerige med Laurentz Roth, som blef Capitaine-Lieutenant i Swensk tjenst och köpte sig en egendom i Småland. Han hade många barn, af hwilka några blefwo bönder, och några kallade sig Rothof. En af hans söner Börje Larsson var skattebonde i Hederstorps by Angelstads socken och Kronobergs län, fader till magister Isaacus Birgeri Rothovius född i Hederstorps by 1572.

Keskustelu.suomi24.fi: ”Lorenz Roth ajautui Ruotsiin vuoden 1543 vaiheilla Kustaa Wasan kutsusta. Asiantuntijoiden mukaan Kustaa oli ehdoton, ja otti upseereiksi ainoastaan aatelisia. Suurin osa näistä tuli Lounais-Saksasta. L.R oli mainittuna Ruotsin vanhassa aateliskalenterissa, mutta oli poistettu uudemmasta.”

Rossi: "Denne (Laurentius Roth) uppges enligt Växjö stifts herdaminnen vara en tysk legosoldat somså småningom slog sig ner vid Rota-sjön vid Angelstad i Småland, där han grundade en gård som sedemera fanns inom släkten ett antal släktled. Sjön finns inte kvar utan förefaller blivit torrlagd."

view all

Capt. Laurentz Rothof's Timeline

1520
1520
Germany
1542
1542
Hedestorp, Angelstad, Småland, Sweden
1560
1560
1590
1590
Age 70
????
????
Hedenstorp, Jönköpings län, Sweden