Frederik X André Henrik Christian de Laborde de Monpezat of Denmark, King of Denmark

How are you related to Frederik X André Henrik Christian de Laborde de Monpezat of Denmark, King of Denmark?

Connect to the World Family Tree to find out

Frederik X André Henrik Christian de Laborde de Monpezat of Denmark, King of Denmark's Geni Profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Frederik X André Henrik Christian de Laborde de Monpezat of Denmark (Schleswig-Holstein, Glücksburg), King of Denmark

Danish: King of Denmark, Frederik X, Andre Henrik Christian, de Laborde de Monpezat, King of Denmark
Current Location:: Fredensborg, Danmark
Birthdate:
Birthplace: Rigshospitalet, København, Danmark (Denmark)
Immediate Family:

Son of Prince Consort of Denmark Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, Count and Margrethe II, Queen of Denmark
Husband of Queen Mary of Denmark
Father of Crownprince Christian of Denmark, Count of; Princess Isabella of Denmark, Countess of Monpezat; Josephine Sophia Ivalo Mathilda of Denmark, de Laborde de Montpezat, Princess, Countess of Monpezat and Vincent Frederik Minik Alexander of Denmark, de Laborde de Montpezat, Prince, Count of Monpezat
Brother of Joachim Holger Valdemar Christian de Laborde de Monpezat, Prince of Denmark

Occupation: Konge af Danmark
Managed by: Private User
Last Updated:

About Frederik X André Henrik Christian de Laborde de Monpezat of Denmark, King of Denmark

Frederik André Henrik Christian, Hans Majestæt Kongen, greve af Monpezat, er født den 26. maj 1968. Kongen er søn af H. K.H. Dronning Margrethe og afdøde H.K.H. Prins Henrik af Danmark.

Døbt og konfirmeret

Kronprinsen er døbt i Holmens Kirke, København den 24. juni 1968 og konfirmeret i Fredensborg Slotskirke den 28. maj 1981.

Bryllup

Den 14. maj 2004 giftede H.K.H. Kronprinsen sig med frk. Mary Elizabeth Donaldson, som ved brylluppet blev H.K.H. Kronprinsesse Mary Elizabeth af Danmark. Vielsen foregik i Københavns Domkirke og bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot.

Børn

H.K.H. Prins Christian Valdemar Henri John, født den 15. oktober 2005, og H.K.H. Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, født den 21. april 2007.

Uddannelse

Kronprinsen gik på Krebs' Skole i perioden 1974-1981, heraf som privatist på Amalienborg i perioden 1974-1976 og fra 3. klasse på Krebs' Skole. I perioden 1982-1983 var Kronprinsen kostskoleelev på École des Roches, Normandiet i Frankrig og blev student fra Øregaard Gymnasium i 1986. Kronprinsen blev i 1995 Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet og læste undervejs statskundskab ved Harvard University, U.S.A. i 1992-93.

Erhvervsbaggrund

Kronprinsen gjorde tjeneste på den danske FN-mission i New York i 1994 og var fra oktober 1998 til oktober 1999 udstationeret som 1. ambassadesekretær ved Kongelig Dansk Ambassade i Paris.

Militær karriere

Kronprinsen er primært uddannet indenfor forsvaret, hvor Kronprinsen har fuldført flere grundlæggende og aktive uddannelser. Kronprinsen har deltaget i den hårde fysiske træning i forsvaret. Den fysiske træning er blevet vedligeholdt ved aktiv deltagelse i diverse hårde sportsdiscipliner som maraton og kapsejlads.

Den militære uddannelse begyndte i 1986 som rekrut ved Den Kongelige Livgarde. I 1988 blev Kronprinsen udnævnt som løjtnant af reserven. Efter udnævnelsen til løjtnant blev Kronprinsen delingsfører ved Gardehusarregimentet i 1988. I 1989 blev Kronprinsen udnævnt til premierløjtnant af reserven. Kronprinsen fuldførte frømandsuddannelsen ved søværnets frømandskorps i 1995. Samme år blev Kronprinsen også udnævnt til premierløjtnant af reserven i søværnet og i 1997 udnævnt til kaptajnløjtnant af reserven i søværnet. I 1997 blev Kronprinsen også kaptajn af reserven i hæren og i 2000 kaptajn af reserven i flyvevåbnet. I perioden 2001 og 2002 gennemgik Kronprinsen videreuddannelsestrin II for ledere ved Forsvarsakademiet. Kronprinsen blev i 2002 major af reserven i hæren og flyvevåbnet samt orlogskaptajn i søværnet. Kronprinsen er stadigvæk aktiv i forsvaret og var i perioden 2002-2003 sagsbehandler ved forsvarskommandoen og fra 2003 lærer ved Forsvarsakademiet, Institut for Strategi. I april 2004 blev Kronprinsen udnævnt til kommandørkaptajn i søværnet, oberstløjtnant i hæren og oberstløjtnant i flyvevåbnet.

Deltaget i ekspeditioner

Kronprinsen deltog i en ekspedition til Mongoliet i 1986. I 2000 deltog Kronprinsen i "Ekspedition Sirius 2000", hvilket var en fire måneder og 2.795 km lang slædeekspedition nord om Grønland.

Sprog

Kronprinsens modersmål er dansk. Herudover taler Kronprinsen fransk, engelsk og tysk.

Bopæl

Kronprinsparret bor i Kancellihuset på Fredensborg Slot i Fredensborg og på Amalienborg.

Om King of Denmark, Frederik X, Andre Henrik Christian, de Laborde de Monpezat, King of Denmark (Dansk)

Han tilhører den franske slægt de Laborde de Monpezat gennem sin far, Hans Kongelige Højhed Henrik, Prinsgemalen. Han nedstammer kognatisk fra det Glückburgske Kongehus, som er hans mors Hendes Majestæt Dronning Margrethe ll.'s fædrende slægt.

  • Han er både tipoldebarn af Christian lX. og den britiske dronning Victoria gennem sin mormor Dronning Ingrids Bernadotte familie.
view all

Frederik X André Henrik Christian de Laborde de Monpezat of Denmark, King of Denmark's Timeline

1968
May 26, 1968
Rigshospitalet, København, Danmark (Denmark)
2005
October 15, 2005
Rigshospitalet, København, Danmark (Denmark)
2007
April 21, 2007
Rigshospitalet, København, Hovedstaden, Danmark (Denmark)
2011
January 8, 2011
Rigshospitalet, København, Danmark (Denmark)
January 8, 2011
Rigshospitalet, København, Hovedstaden, Danmark (Denmark)